Ellen haar eerste stapjes in de grote mensenwereld

« Terug Start

Je banden opslaan

Gepost op

Als u opzoek bent naar bandenopslag is het makkelijk om alle informatie over bandenopslag te weten. U kunt hier natuurlijk tegenwoordig eenvoudig naar Googelen. 

Waarom kiezen voor bandenopslag? 

Hier een paar redenen voor u op een rijtje: 

  • Zelf te weinig ruimte
  • Verzekerd tegen schade
  • Niet thuis hebben willen liggen

Uw banden opslaan regelt u eenvoudig online. U kunt zich laten informeren over de variaties van opslagruimten en de manier opslaan.   

Manier van opslaan 

Er bestaan opslagrekken en stellingen waar banden veilig kunnen liggen. Het opslaan van banden gebeurt in grote ruimtes. Hoe kunt u verzekerd zijn dat u uw eigen banden terug krijgt tussen de vele andere banden? Dit wordt over het algemeen gedaan door middel van labels met alle juiste informatie. Het laat duidelijk zien welke band bij welke auto hoort en dat is natuurlijk van groot belang. Neem van te voren contact op om uzelf te verzekeren van een goede communicatie en perfecte manier van banden opslaan. De banden liggen meestal in een donkere koele ruimte. Dat is een goed klimaat voor de banden. Hierdoor gaan ze langer mee. Hoe moeten banden worden opgeslagen? Enkele belangrijke punten waar u op moet letten op een rij: 

  • De ruimte moet goed geventileerd zijn en droog
  • Niet in de buurt van chemische stoffen liggen
  • De naden moeten niet bij scherpe metalen en hout liggen
  • Er moeten geen hittebronnen in de buurt zijn
  • Geen ozon producerende stoffen in de ruimte aanwezig zijn 

Ozon producerende stoffen zijn onder anderen lasapparaten, elektrische motoren en transformatoren.  Bij het opstapelen van banden moet er opgelet worden dat ze de vorm behouden. Dat gebeurd door ze af en toe om te draaien. Zeker wanneer ze een lange periode blijven liggen is dat noodzakelijk. Ook kan de volgorde van de banden verwisselt worden om het zo goed mogelijk in vorm te houden. 

Zomer- en winterbanden 

Een hele grote reden om uw banden op te willen slaan zijn de winterbanden en de zomerbanden. U heeft altijd gemiddeld vier banden (in de weg) liggen. Het is wel zo fijn om deze te laten opslaan. Helemaal als de opslagruimte aangesloten is bij de garage waar u de banden laat wisselen. Zo kunt u gelijk uw zomer- of winterbanden weer in de opslagruimte laten plaatsen. 

Kosten van een opslagruimte 

Het op laten slaan van banden in een opslagruimte is niet gratis. Per opslagruimte verschilt dat. Laat u online of van te voren informeren. Uw banden verdienen goede zorg. Breng ze daarom naar Bol Profielcentrum.


Delen