Ellen haar eerste stapjes in de grote mensenwereld

« Terug Start

Goedkope autorijlessen

Gepost op

Goedkope autorijlessen

Wanneer je besluit om autorijlessen te gaan volgen, is het goed om op een aantal zaken te letten. Er zijn vele aanbieders van rijlessen, verspreid over het hele land. Het zal je in alle waarschijnlijkheid opvallen dat de prijzen onderling niet al teveel verschillen. De instanties die rijlessen aanbieden, hanteren een vrijwel gelijk tarief. Uiteraard zijn er wel verschillen per aanbieder. Door enkele van de volgende tips toe te passen kun je wel degelijk goedkoper uit zijn. Je kunt voordelige autorijlessen krijgen bij Autorijschool Murat.

Tips voor goedkope autorijlessen 

Vraag bij meerdere rijscholen een gratis proefles aan. Veel rijscholen bieden deze optie, zodat jij en je rijinstructeur samen kunnen bepalen hoeveel rijlessen je nodig zal hebben. Dit voorkomt dat je voor onverwachte kosten komt te staan. Het komt regelmatig voor dat mensen 20 lessen plannen, om er vervolgens achteraf achter te komen dat er toch nog wat extra lessen bij moeten worden gekocht. Met een proefles voorkom je deze situatie. Informeer bij voorkeur bij drie of meer rijscholen tegelijk naar de tarieven. Probeer hierna afspraken te maken met de betreffende rijschool. Zoals bijvoorbeeld een slagingsgarantie. Er zijn rijscholen die gratis extra lessen aanbieden wanneer je de eerste keer niet bent geslaagd voor je rijexamen. Dit kan je potentieel al veel geld schelen. Hiernaast zijn er ook rijscholen die vaste pakketten aanbieden. Bijvoorbeeld een pakket van 15 lessen, waarna je gegarandeerd klaar bent om een succesvol rijexamen af te leggen.   

Examen garanties bij rijscholen   

Er zijn ook meerdere rijscholen die een zogenoemde examengarantie afgeven. Dit houdt specifiek in dat wanneer je bij je eerste poging je rijbewijs niet haalt, de rijschool je volgende poging zal betalen. Een rijexamen kost doorgaan veel geld, dit kan al snel een besparing opleveren van 250 euro. Via deze constructies bespaard je weliswaar niet direct op de lessen, maar wel op alle andere kosten die komen kijken bij het volgen van autorijlessen. Tevens is het een aanrader om je rijlessen met name overdag te laten plaatsvinden, het liefst tijdens drukke verkeerssituaties. Op deze momenten van de dag kom je in aanraking met veel verschillende verkeerssituaties, waardoor je er sneller mee bekend raakt. Hierdoor heb je uiteindelijk minder lessen nodig. Als je bijvoorbeeld vaak in de avonduren lest, maak je al deze situaties een stuk minder vaak mee, waardoor je op je rijexamen nog wel eens voor verrassingen kunt komen te staan. De kans op zakken is hierdoor groter, en daarmee gaan ook eventuele kosten omhoog. Wanneer je bovenstaande tips allemaal in acht neemt bij het aanvragen van je goedkope autorijlessen, bespaar je gegarandeerd op de totale kosten voor het behalen van je uiteindelijke rijbewijs.


Delen